ASKØY KOMMUNE

Illustrasjonsbilde for ledig stilling
Back symbol Tilbake til oversikt

Vil du være med å forme fremtidens Askøy og sikre gode tjenester for våre innbyggere?

Kommunedirektør

Askøy kommune har siden år 2000 vært blant de raskest voksende kommunene i landet.  Med våre over 30.000 innbyggere er vi nå den tredje største kommunen i Vestland. Sammen jobber vi for å skape et attraktivt samfunn hvor alle innbyggere trives og er sikret solide tjenester og hvor næringslivet har gode vilkår. I Askøy har vi et rikt kultur- og fritidstilbud, hvor frivillighet og det lokale engasjementet er bærebjelken. Vil du være med å forme fremtidens Askøy og sikre gode tjenester for våre innbyggere?

Rollen som kommunedirektør i Askøy er en kompleks, variert og ansvarsfull lederrolle hvor du skal balansere effektiv ressursbruk, god tjenesteyting og langsiktig samfunnsutvikling. Samtidig skal du lede og utvikle en kompetent organisasjon med over 2.000 ansatte. Vår nye kommunedirektør vil tre inn i en toppledergruppe preget av et godt samarbeidsklima og et tett samarbeid med politikerne.

Vi søker en leder med gode lederegenskaper, god rolleforståelse, og som kommuniserer og samhandler godt med både egen organisasjon og politisk ledelse.

HVEM ER DU?
Vi ser etter en trygg og inspirerende leder som kommuniserer godt og motiveres av å skape godt samspill – både internt og eksternt. Vi ønsker en leder som er empatisk og inkluderende og som sammen med ledergruppen jobber strategisk for å oppnå nødvendig utvikling. Du håndterer eksisterende behov for krevende prioritering samtidig som du jobber mot langsiktige mål.

Du vektlegger å være en tilgjengelig og god støttespiller for både egen administrasjon, tillitsvalgte, vernetjenesten og politikerne i kommunen. Du kommer til en organisasjon preget av kompetente og engasjerte ansatte som er vant til å arbeide bredt og finne effektive løsninger. I ditt samspill med politikerne er du opptatt av å tilgjengeliggjøre fagkompetansen vi besitter i alle sektorer, slik at våre folkevalgte kan fatte beslutninger basert på tilgjengelig kunnskapsgrunnlag.

Vi forutsetter at du har relevant høyere utdanning og solid ledererfaring. Det er ønskelig at du har ledererfaring fra komplekse organisasjoner, fortrinnsvis innen offentlig sektor. Du har dokumenterte resultater fra effektiv og sunn økonomistyring og har erfaring fra krevende omstillingsprosesser. Du er bevisst din rolle og har god forståelse for samspillet mellom politikk og administrasjon. Selv med begrensede rammer og ressurser er du opptatt av å oppdage og utnytte muligheter. Personlige lederegenskaper vil bli tillagt avgjørende vekt i vurderingen.

Vil du vite mer om Askøy kommune og stillingen, lytt til denne podkastepisoden: 


Ønsker du en uforpliktende og fortrolig samtale om stillingen?
Våre rådgivere i Human tar gjerne en uforpliktende og konfidensiell prat med deg. Ta kontakt med Edvard Thormodsæter (958 82 299) eller Morten Myhren (482 24 660).

Du kan også ta kontakt med ordfører i Askøy kommune, Yngve Magnus Tvedt Fosse (404 21 599).

Det vil bli utarbeidet en offentlig søkerliste i tråd med offentlighetsloven. Vi gjør oppmerksom på at opplysninger om søkere kan bli offentliggjort selv om søkeren har bedt om å bli unntatt fra søkerlisten. Dersom reservasjonen ikke blir tatt til følge, vil søkeren bli varslet om dette.


 

Om ASKØY KOMMUNE

Askøy kommune er med våre rundt 30.000 innbyggere og 2.000 medarbeidere en av de største kommunene og arbeidsplassene i Vestland fylke. Askøy ligger nordvest for Bergen, og det tar kun 15 minutter å kjøre fra Bergen sentrum til kommunesenteret Kleppestø. Det er også enkelt å reise kollektivt med hurtigbåt eller buss. Sammen jobber vi for å gi øyens innbyggere et godt bomiljø med gode helse- og velferdstjenester, oppvekst- og utdanningsmuligheter, og kultur- og fritidstilbud. For at vi skal kunne løse oppgavene våre best mulig trenger vi medarbeidere med ulik kompetanse, bakgrunn, erfaring og perspektiver. Vi ser på mangfold som en styrke, og oppfordrer alle kvalifiserte kandidater til å søke.

Info

Søk nå

Klar for å ta nye steg i karrieren?

Registrer CVen din hos oss, så er du kanskje et skritt nærmere drømmejobben.

Registrer CV