Strand Kommune

Illustrasjonsbilde for ledig stilling
Back symbol Tilbake til oversikt

Vil du være en viktig del av arbeidet med utviklingen av Strand kommune?

Leder plan og forvaltning

Strand kommune er en utviklingsorientert kommune med «Sammen om trivsel» som visjon. Kommunen har de siste årene opplevd økt bosetting, besøk og næringsattraktivitet. Som kommune har vi gode forutsetninger for å utvikle oss videre, noe vi håper du vil være med å bidra til.

Vi kan tilby en variert arbeidshverdag sammen med mange gode og dyktige kollegaer som skaper et godt arbeidsmiljø. Du vil få spennende og utfordrende oppgaver som har store ringvirkninger for lokalsamfunnet. Vi har fleksibel arbeidstid, gode forsikrings- og pensjonsordninger og konkurransedyktig lønn.

Dine ansvarsområder:

Som leder for plan og forvaltning vil du ha en sentral rolle med videre utvikling av Strand kommune gjennom å lede arbeidet innen blant annet områder som arealplanlegging, byggesaker, oppmåling/geodata, landbruk, miljøvern/klimatilpasning og bistå i arbeidet med tilrettelegging av bolig- og næringsområder. Du vil ha en aktiv rolle i overordnet planarbeid, inneha et overordnet faglig ansvar for forvaltningsoppgaver knyttet til blant annet plan- og bygningsloven, og være en viktig del av kommunens arbeid med samfunnsutvikling.

Plan og forvaltning er en del av samfunnsavdelingen, sammen med bygg og eiendom og kultur. Som leder for plan og forvaltning har du fagansvar, budsjett- og personalansvar for din virksomhet, og du vil være med i kommunalsjefens ledergruppe.

Din kompetanse og erfaring:

Vi søker etter en person som har stor faglig forståelse for et eller flere av ansvarsområdene, sammen med gode mellommenneskelige egenskaper og kommunikasjonsevner. Samlet sett ønsker vi at dette skal gi ryddige prosesser og et godt grunnlag for videre utvikling. Plan og forvaltning har et godt arbeidsmiljø og du vil ha ansvar for å videreutvikle virksomheten med god forvaltning av både ressurser, lovverk og planverk, og legge til rette for og utvikle samarbeidet internt og eksternt.
Det er ønskelig at du har forståelse og kunnskap om offentlig forvaltning, blant annet om samspillet mellom politikk og administrasjon.

Dine kvalifikasjoner:

Stillingen krever fortrinnsvis universitets- eller høyskoleutdanning innen et eller flere av virksomhetens ansvarsområder, men søkere med annen relevant utdanning og erfaring kan også vurderes. Det er ønskelig med erfaring fra overordnet planarbeid eller andre av fagområdene, og god planfaglig forståelse.

Ledererfaring og relevant erfaring fra offentlig eller privat virksomhet vil også vektlegges.  

Det vil også være viktig med gode norskkunnskaper skriftlig og muntlig.

Dine personlige egenskaper:

Vi ønsker gjerne deg som er løsnings- og utviklingsorientert, samtidig som du er imøtekommende og klarer å skape et godt samarbeidsklima både internt og eksternt. Videre ønsker vi at du klarer å ha et godt overblikk og klarer å kommunisere godt. Som leder ønsker vi at du klarer å engasjere, være tydelig og samtidig se og støtte den enkelte medarbeider.

Personlig egnethet vil bli tillagt avgjørende vekt i vurderingen.


Ønsker du bli enda bedre kjent med Strand Kommune?
Se filmen «Velkommen til Strand Kommune». Du kan også se fakta om kommunen og få oversikt over det administrative organisasjonskartet.

Interessert?

Ønsker du en uforpliktende og konfidensiell prat om stillingen?
Kontakt vår rådgiver i Human, Arne Dalehaug, tlf. 957 86 454. Du kan også kontakte kommunalsjef samfunn Oddbjørg Sætre, tlf. 977 69 308.

Vi gjør oppmerksom på at opplysninger om søkeren kan bli offentliggjort selv om søkeren har bedt om ikke å bli ført opp på søkerlisten. Dersom ønsket reservasjon ikke blir tatt hensyn til, vil søkeren bli varslet om dette før offentlig søkerliste blir laget.

Søknadsfrist; 09. oktober 2022
 

Om Strand Kommune

Strand er den største kommunen i Ryfylke med ca. 13 000 innbyggere. Fastlandsforbindelsen Ryfast til nabokommunen Stavanger, åpnet i 2019. Dette knytter Strand enda tettere til Nordjæren. Folketall og næringsliv er i god vekst. Strand har en fantastisk beliggenhet med fjord og fjell i umiddelbar nærhet, med enorme muligheter for den som er friluftsinteressert. Nasjonalikonet Preikestolen ligger i Strand kommune. Jørpeland er kommune- og regionsenter i kommunen.

Info

 • Stilling: Leder plan og forvaltning
 • Arbeidssted: Jørpeland
 • Heltid/Deltid: Fulltid
 • Søknadsfrist: 09.10.2022
 • Fylke: Rogaland
 • Tiltredelse: Etter avtale
 • Kontaktperson:
 • Arne Dalehaug

  +4795786454
 • https://www.strand.kommune.no/
Søk nå

Klar for å ta nye steg i karrieren?

Registrer CVen din hos oss, så er du kanskje et skritt nærmere drømmejobben.

Registrer CV