Lederbloggen: Skaper julegaver motiverte ansatte?

Publisert 19.12.2017 kl. 20:18 av Fornavn Etternavn
Sist endret 19.12.2017 kl. 20:18


På vår egen lederblogg kan du lese mer om julegaver, motivasjon og ledere som gir. 


Les mer

God sommer fra Human

Publisert 07.07.2017 kl. 14:51 av Fornavn Etternavn
Sist endret 07.07.2017 kl. 14:51

Vi har lagt bak oss et godt og spennende halvår. I denne saken kan du lese om at Geir Haraldseid skal ha studiepermisjon det kommende halvåret, at Human tar samfunnsansvar gjennom deling av overskudd og få med deg en sommerhilsen på vei inn i fellesferien. 

I Human har vi tre verdier: Kvalitet. Innsikt. Perspektiv. Dette gjennomsyrer alt vi gjør. Dette viser seg også når en Partner i Human skal ha studiepermisjon, og hvordan vi tar samfunnsansvar.

Vi har lagt bak oss et godt og spennende halvår: Vi har ansatt en ny rådgiver i Bergen og fått et titalls nye kunder. Vi er svært takknemlige for tilliten vi blir vist - fra både eksisterende og nye kunder.
 
Det har vært skrevet og sagt mye om nedgangskonjunktur og krisetider på Vestlandet de siste årene. Signalene vi får fra kundene våre det siste halvåret er at optimismen er økende. Vestlandet går lysere tider i møte, og vi er klar for å bidra til bedre prestasjoner både gjennom utvelgelse og utvikling. 

Studiepermisjon for Partner i Human, Geir Haraldseid

Partner i Human, Geir Haraldseid, skal ha studiepermisjon fra kommende høst. Geir skal, sammen med hele sin familie, ha et opphold i Perth i Australia, hvor han vil lese, skrive og arbeide med forskjellig tema knyttet til lederskap. 

Vi ønsker Geir riktig god tur til andre siden av kloden og ønsker ham og hans familie et riktig godt opphold.

Å ta et slikt valgt mener vi i Human er en god etterlevelse av våre verdier. Det er et godt og konkret eksempel på det som vi ønsker å være.

 

Gave fra Human til veldedige formål

I Human er vi opptatt av samfunnsansvar. Dette er grunnen til at vi gir en betydelig andel av vårt overskudd til veldedige formål. I år har vi gleden av å dele 45 000 kroner til ulike veldedige formål.

Den største andelen går til organisasjonen Just Earth som driver bistandsarbeid for fattige bønder i Kenya der de fokuserer på å gi kompetanse og mikrokreditt.

 

Sommerferie og balanse...

Gjennom våre lederutviklingsprogrammer setter vi fokus på balanse. Det er fordi vi tror at ledere som lever bra, leverer bedre.  Ferietid er en god anledning til rekreasjon og refleksjon.
 
Vi ønsker alle våre kunder og samarbeidspartnere en riktig god sommer med perspektiv og innsikt!

Lederseminar med Lars Arne Nilsen

Publisert 20.06.2017 kl. 09:41 av Fornavn Etternavn
Sist endret 20.06.2017 kl. 09:41

29.05.2017 arrangerte vi Lederseminar hvor deltakerne fikk høre Brann-trener Lars Arne Nilsen dele sine tanker om lederskap, og Partner i Human, Geir Haraldseid, fortelle om hvordan man kan trene på å bli en bedre leder. Du kan lese mer om arrangementet her:

Vi var utrolig heldige som fikk med oss den suksessrike fotballtreneren Lars Arne Nilsen som foredragsholder. I løpet av et kort tid har Nilsen ført SK Brann fra midten av tabellen i 1.divisjon til toppen av Eliteserien. Nilsen og hans lederteam gis mye av æren for utviklingen i Brann og det var derfor svært interessant å få et innblikk i Nilsen sine tanker om lederskap.

Etter Nilsen sitt foredrag trakk Partner i Human, Geir Haraldseid, paralleller over til hvordan ledere i næringslivet også har behov for - og hvordan - de kan trene på å bli bedre ledere. 

Arrangementet var et samarbeid mellom Panorama Hotell & Resort, Sotra Villmarksenter og Human. Basert på mange gode tilbakemeldinger fra deltakerne er det høy sannsynlighet for at vi kommer til å legge opp til flere slike seminar i tiden som kommer.  

Dersom du er nysgjerrig på hvordan Human kan bistå i utviklingen av dine ledere ta gjerne kontakt med Ørjan Hummelsund, tlf. 913 11 991 eller orjan@human-as.no 

 

Lederseminar på Panorama

Leiarar på «skulebenken»

Publisert 11.08.2016 kl. 14:39 av Fornavn Etternavn
Sist endret 11.08.2016 kl. 14:39

08.06.2016 var Human på trykk i Kvinnheringen. Vi takker for mange hyggelige tilbakemeldinger. Reportasjen kan du lese her:

Dårligere tider krever bedre ledere

Publisert 15.02.2016 kl. 14:57 av Fornavn Etternavn
Sist endret 15.02.2016 kl. 14:57

01.02.2016 var Human på trykk i Haugesunds Avis. Vi takker for mange hyggelige tilbakemeldinger. Reportasjen kan du lese her:

Lederutvikling i Bergen 2016

Publisert 21.12.2015 kl. 13:07 av Fornavn Etternavn
Sist endret 21.12.2015 kl. 13:07

Human har i 15 år vært en betydelig leverandør av lederutvikling for næringslivet på Vestlandet. Denne høsten deltar over 30 ledere fra 15 ulike selskaper i en av våre lederutviklingsprogrammer. Det er mer enn noensinne og vi setter stor pris på de gode tilbakemeldingene vi får. I løpet av høsten har vi også vunnet en kontrakt med Osterøy Kommune utenfor Bergen. I 2016 skal vi levere et omfattende lederutviklingsprogram for alle kommunens ledere.

Vi planlegger nå oppstart av nye programmer og setter opp nye grupper i begynnelsen av 2016. Du kan nå ta kontakt for å sikre plass til deg eller dine ledere.


Oppstartsmøte med Osterøy Kommune
Det er en stor glede at vi skal få levere et omfattende lederutviklingsprogram for Osterøy Kommune i 2016.

“Gjennom LED har lederne fått mulighet til å reflektere over og utvikle sin egen rolle og identitet. LED har vært en meget positiv investering i lederskapsforståelse som har sørget for økt verdiskapning og sikring av bedriftens utvikling og fremtid."  - Tidligere LED kunde

Vi leverer høyeste kvalitet av hva gjelder lederutvikling ved hjelp av anerkjente verktøy og metoder.  Vårt lederprogram LED+ gir deg individuell lederstøtte hvor du setter konkrete og utfordrende mål for utvikling av ditt lederskap. Samtidig kombineres dette med fellessamlinger som gir grunnlag for erfaringsutveksling og kompetanseheving sammen med andre ledere fra ulike bedrifter og organisasjoner.
Kombinasjonen av individuelt arbeid og fellessamlinger gjør LED+ unikt, og en mulighet for vekst og utvikling i ditt lederskap.

LED+ individuelt - Fordi alle ledere er forskjellige
- 10 individuelle samtaler
- 360° kartlegging og testing
- Individuelle utviklingsmål

LED+ fellessamlinger: Fordi ledere møter en del felles utfordringer
- 5 gruppesamlinger
- Aktuelle temaer som konflikthåndtering, motivasjon, teamledelse, autentisk ledelse
- Metode: undervisning, refleksjon, erfaringsutveksling og action learning

Marsteinen Fyr:
En av fellessamlingene vil foregå på Marsteinen fyr. Sammen reiser vi med RIB eller helikopter til fyret.


Kontakt Ørjan Hummelsund, tlf. 913 11 991 eller orjan@human-as.no for informasjon om påmelding og pris.

Ny Daglig leder i Human AS

Publisert 13.10.2015 kl. 09:48 av Fornavn Etternavn
Sist endret 13.10.2015 kl. 09:48

Fra 1.oktober 2015 har Odd Arild Sævik tiltrådt stillingen som Daglig leder i Human AS. Odd Arild har en mastergrad i HR-management og har vært ansatt i selskapet i fem år, hvorav de siste to årene som Manager i Stavanger. Han er bosatt på Karmøy og arbeider primært ved våre kontorer i Haugesund og Stavanger.

Odd Arild skal fortsette å arbeide for å gjøre næringsliv og organisasjoner bedre gjennom å levere høy kvalitet på rekruttering, organisasjon- og leder utvikling. Styreleder Ottar Hummelsund uttrykker glede over at Odd Arild nå skal lede selskapet videre:

«Human har de siste årene tatt viktige steg på kvalitet og markedssiden og dette arbeidet vil bli et viktig fokusområde også med Odd Arild som Daglig leder.» 

Avtroppende Daglig leder Ørjan Hummelsund vil fortsatt ha en sentral rolle i selskapet, men nå som Partner.

LED+ i Bergen oppstart høsten 2015

Publisert 02.09.2015 kl. 14:58 av Fornavn Etternavn
Sist endret 02.09.2015 kl. 14:58

Human har gjennom flere år drevet lederutvikling for bedrifter. Vårt lederutviklingsprogram LED+ er etterspurt og har gitt gode resultater for både ledere og organisasjoner.

Ny gruppe i Bergen høsten 2015

Våre andre lederutviklingsprogram på Vestlandet er fullbooket, og nå setter vi opp en ny gruppe med oppstart i september/oktober. Nå har du sjansen til å sikre din plass! Vi leverer høyeste kvalitet av hva gjelder lederutvikling ved hjelp av anerkjente verktøy og metoder. Vi er opptatt av kundene våre og deres tilbakemeldinger, og da var det hyggelig å lese om Tveit Regnskap sine erfaringer i Medvind24 for et par måneder siden.

"Vi har svært gode erfaringer med dette programmet, og det var ikke vanskelig å anbefale LED+ og Human da Rita Fridfeldt i VAF kontaktet oss for å høre om vår vurdering av opplegget. Jeg tror absolutt flere av våre lokale bedrifter vil ha nytte av et slikt program", sier Nekstad. 

Resten av intervjuet kan du lese her: http://medvind24.no/nyheter/en-investering-i-ledelseskompetanse

Vårt lederprogram LED+ gir deg individuell lederstøtte hvor du setter konkrete og utfordrende mål for utvikling av ditt lederskap i 2015. Samtidig kombineres dette med fellessamlinger som gir grunnlag for erfaringsutveksling og kompetanseheving sammen med andre ledere fra ulike bedrifter og organisasjoner.
Vi starter opp med en ny gruppe i september/oktober, og vil gjennom 10 måneder være med å styrke deltakernes lederskap. Kombinasjonen av individuelt arbeid og fellessamlinger gjør LED+ unikt, og en mulighet for vekst og utvikling i ditt lederskap.

LED+ individuelt - Fordi alle ledere er forskjellige
- 10 individuelle samtaler
- 360° kartlegging og testing
- Individuelle utviklingsmål

LED+ fellessamlinger: Fordi ledere møter en del felles utfordringer
- 5 gruppesamlinger
- Aktuelle temaer som konflikthåndtering, motivasjon, teamledelse, autentisk ledelse
- Metode: undervisning, refleksjon, erfaringsutveksling og action learning

Marsteinen Fyr:
En av fellessamlingene vil foregå på Marsteinen fyr. Sammen reiser vi med RIB eller helikopter til fyret.

Oppstart LED+ og første fellessamling i oktober


Kontakt Ørjan Hummelsund, tlf. 913 11 991 eller orjan@human-as.no for informasjon om påmelding og pris.

LED+ i Bergen og Haugesund

Publisert 18.02.2015 kl. 09:38 av Administrator
Sist endret 18.02.2015 kl. 09:38

I mai 2015 starter vi opp ny LED+ gruppe i Bergen og Haugesund.

"Norske ledere jobber ikke spesielt mye" kan vi lese i norske medier. Vår erfaring er at ledere flest ønsker å levere godt og gjøre det som skal til for å lykkes med bedriften. Dette innebærer hard jobbing, og i en operativ hverdag kan det være en utfordring å få tid til å utvikle seg som leder.

Vi kan hjelpe deg! Vårt lederprogram LED+ gir deg individuell lederstøtte hvor du setter konkrete og utfordrende mål for utvikling av ditt lederskap i 2015 kombinert med fellessamlinger som gir grunnlag for erfaringsutveksling og kompetanseheving sammen med andre ledere fra ulike bedrifter og organisasjoner.

Vi starter opp med en ny gruppe i mai, og vil gjennom 10 måneder være med å styrke deltakernes lederskap. Kombinasjonen av individuelt arbeid og fellessamlinger gjør LED+ unik, og en mulighet for vekst og utvikling i ditt lederskap. 
 
LED+ individuelt - Fordi alle ledere er forskjellige
- 10 individuelle samtaler
- 360° kartlegging og testing
- Individuelle utviklingsmål

LED+ fellessamlinger: Fordi ledere møter en del felles utfordringer
- 5 gruppesamlinger
- Aktuelle temaer som konflikthåndtering, motivasjon, teamledelse, autentisk ledelse
- Metode: undervisning, refleksjon, erfaringsutveksling og action learning

Oppstart LED+ og første fellessamling på Bekkjarvik Gjestgiveri 19. - 20. mai 2015. 
 
Kontakt
Ørjan Hummelsund, tlf. 913 11 991 eller orjan@human-as.no for informasjon om påmelding og pris.

Kurs i intervjuteknikk

Publisert 04.12.2014 kl. 10:46 av Fornavn Etternavn
Sist endret 04.12.2014 kl. 10:46

Vi holder kurs i intervjuteknikk for deg som vil bli mer målrettet i rekruttering.

En ansettelse er en langsiktig og kostbar investering. Intervjuet er ditt viktigste utvalgsverktøy i rekrutteringsprosessen. På dette kurset får du praktisk trening med reelle intervjusituasjoner. Vi har fokus på selve intervjusituasjonen og hvilke metoder som kan brukes i intervjuet til å finne den rette kandidaten. Ikke minst vektlegger vi hvordan du som rekrutterer eller leder kan bidra til god dialog med kandidaten slik at dere begge får mest mulig relevant informasjon ut av intervjuet.

Om kurset
Dette kurset lærer deg å gjennomføre kvalitetssikrede ansettelser og intervjuer. Du lærer hvordan du går frem for å avdekke om søkeren er motivert, kompetent og egnet for jobben og slik sikre at du får den beste og riktige kandidaten for din bedrift.

Kurset består av en kombinasjon av teori, forelesning, og praktisk trening.

Temaer for kurset:
- Fallgruver i intervjuet 

- Det strukturerte kompetansebaserte intervjuet

- Intervjutrening med tilbakemelding

Kursholderne våre har selv mange års erfaring med ulike typer rekrutteringsrprosesser og metoder i rekruttering.

Vi holder interne kurs i det private næringsliv og i det offentlige. Ta kontakt for referanser.

Om du ønsker mer informasjon om kurset Heidi Kristina Westli på 93 06 96 85 eller benytte kontaktskjemaet vårt.

DNV kurs i rekruttering i Stavanger

Publisert 02.12.2014 kl. 15:12 av Administrator
Sist endret 02.12.2014 kl. 15:12

I april holdt vi i samarbeid med Assessio DNV kurs i rekruttering for en engasjert gjeng med HR personell og ledere i Stavangerområdet. Vi holder åpne kurs i Bergen og Stavanger til høsten.

DNV godkjenning er i dag et viktig kvalitetsstempel – også innen rekruttering.

DNV setter standarden for hvilken kompetanse og kunnskap man kan forvente av rekrutteringspersonell. Assessio samarbeider med DNV for å hjelpe organisasjoner med å kvalitetssikre og øke treffsikkerheten i sine rekrutteringsprosesser.
 
Assessios rekrutteringskurs gjennomgår rekrutteringsprosessen fra A til Å, inkludert kost-/ nytteanalyse, jobbanalyse, seleksjonsmetoder, beslutningsprosess og evaluering av rekrutteringsprosessen. Vi vil også diskutere arbeidsrett, etikk og hvordan rekrutteringspersonell selv påvirker prosessen. Kurset gir en bred innføring i rekruttering som fagfelt med fokus på hvordan rekruttering bør gjennomføres i praksis og hvordan organisasjoner kan forbedre sine rekrutteringsprosesser.
 
Hovedtemaer:
-        Kost-/nytteanalyse for rekruttering
-        Jobbanalyse
-        Søknadshåndtering
-        Seleksjonsmetoder og deres egnethet
-        Etiske prinsipper og retningslinjer
-        Arbeidsrett
-        Rollen som rekrutterer
-        Evaluering av rekrutteringsprosessen
 
Målgruppen for kurset er alle som vil arbeide profesjonelt med rekruttering, enten du er ansatt som ekstern konsulent eller internt i en organisasjon. Kurset er velegnet både som innføring i rekruttering som fagfelt og som oppfriskning for erfarne rekrutterere. Vi stiller derfor ingen spesifikke krav til deltagernes erfaring eller kompetanse, annet enn at de bør ha en viss kjennskap til rekruttering.
 
Vi holder både åpne kurs og skreddersydde bedriftsinterne kurs slik at dere kan maksimere utbyttet av kurset både for hver enkelt deltager og for organisasjonen. Kurset strekker seg over tre dager og kan gjennomføres med eller uten sertifiseringseksamen i etterkant. Du kan lese mer om ordningen på DNVs hjemmesider.
 
Kurset kombinerer teoretisk/faglig fokus og praktiske øvelser for å sikre at deltagere står godt rustet til eksamen samtidig som de får med seg konkret input til sitt daglige rekrutteringsarbeid. Dette betyr at vi også viser eksempler på ulike verktøy og maler som kan gi verdi i rekrutteringsprosessen, som skjema for jobbanalyse, intervjuguide, vurderingsskjema, kompetansematrise, mm.
 
Våre kursholdere har tung fagkompetanse innen organisasjonspsykologi kombinert med praktisk erfaring med rekruttering, assessment, arbeidspsykologiske testverktøy og andre rekrutteringsmetoder. Dette sikrer at kurset knyttes opp hverdagen til en rekrutterer, slik at teoretiske begreper belyses med virkelige eksempler og case-oppgaver.
 
For mer informasjon ring Heidi Kristina Westli på 93 06 96 85 eller send en e-post.  Du kan også bruke kontaktskjemaet vårt om du ønsker mer informasjon om eller vil melde deg på kurset.

Aktuelt

Nyheter

Lederbloggen: Skaper julegaver motiverte ansatte?

19.12.2017 kl. 20:18
På vår egen lederblogg kan du lese mer [...] Les mer »
Publisert 19.12.2017 kl. 20:18

God sommer fra Human

07.07.2017 kl. 14:51
Vi har lagt bak oss et godt og spennende halv&arin [...] Les mer »
Publisert 07.07.2017 kl. 14:51

Lederseminar med Lars Arne Nilsen

20.06.2017 kl. 09:41
29.05.2017 arrangerte vi Lederseminar hvor deltake [...] Les mer »
Publisert 20.06.2017 kl. 09:41

Leiarar på «skulebenken»

11.08.2016 kl. 14:39
08.06.2016 var Human på trykk i Kvinnheringe [...] Les mer »
Publisert 11.08.2016 kl. 14:39

Dårligere tider krever bedre ledere

15.02.2016 kl. 14:57
01.02.2016 var Human på trykk i Haugesunds A [...] Les mer »
Publisert 15.02.2016 kl. 14:57

Lederutvikling i Bergen 2016

21.12.2015 kl. 13:07
Human har i 15 år vært en betydelig le [...] Les mer »
Publisert 21.12.2015 kl. 13:07

Ny Daglig leder i Human AS

13.10.2015 kl. 09:48
[...] Les mer »
Publisert 13.10.2015 kl. 09:48

LED+ i Bergen oppstart høsten 2015

02.09.2015 kl. 14:58
Human har gjennom flere år drevet lederutvik [...] Les mer »
Publisert 02.09.2015 kl. 14:58

LED+ i Bergen og Haugesund

18.02.2015 kl. 09:38
I mai 2015 starter vi opp ny LED+ gruppe i Bergen [...] Les mer »
Publisert 18.02.2015 kl. 09:38

Kurs i intervjuteknikk

04.12.2014 kl. 10:46
Vi holder kurs i intervjuteknikk for deg som vil b [...] Les mer »
Publisert 04.12.2014 kl. 10:46

DNV kurs i rekruttering i Stavanger

02.12.2014 kl. 15:12
I april holdt vi i samarbeid med Assessio DNV kurs [...] Les mer »
Publisert 02.12.2014 kl. 15:12